Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/chepelare.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/chepelare.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Tsar Asens kirke: Sveta Bogorodica Petrichka

Sveta-Bogorodica-Petrichka

Den ældste kirke i Bulgarien, der stadig er i brug Tsar Asens kirke: Sveta Bogorodica Petrichka – Средновековната църква „Св. Богородица Петричка ligger meget tæt på Asenovgrad.

Asenovgrad, der er en af de ældste byer i Bulgarien, ligger på grænsen mellem Trakersletten og bjergene cirka 15 km. sydøst for Plovdiv.

Omkring byen er der fundet mere end 100 gravhøje fra Trakertiden. Byen ligger lige ved opkørslen til Chepelare dalen og dens navn i antikken var da også Stanimaka, hvilket betyder befæstet smalt sted.

Det er et af de kendteste vindistrikter i Bulgarien. Her laves den skønneste årgangsvin af en drue der hedder Mavrud. Kig efter billedet af kirken på flasken.

Ca. 2,5 km syd for byen findes ruinerne af fortet Asenov (Asenova Krepost), som ligger på en klippetop der hæver sig stejlt over Asenitsa dalen.

På klippen ligger desuden den ældste kirke i Bulgarien, der stadig er i brug. Kirken, der hedder Sveta Bogorodica Petrichka er bygget af Ivan Asen II omkring år 1230.

For en dansker er besøget her, en enestående oplevelse, udsigten er storslået, mod nord ser man ud over sletten helt til Plovdiv, mod syd ses de dramatiske Rodopi bjerge. Højdeskrækken bliver sat på en prøve under opstigningen, og specielt nedstigningen bagefter. Her bruger man ikke rækværk!

Jeg besøgte stedet i 2002. Måske der er rækværk nu?

Husk gode sko!