Tarator – Таратор: Kold agurkesuppe

Tarator

Den kendte kolde sommersuppe – smager herligt på en varm sommerdag!

Suppen serveres normalt i en dyb tallerken, men man kan også få den serveret i et stort glas.

Ingredienser: (ca. 4 portioner)

  • 500 gr. yoghurt (helst græsk hvis du ikke har bulgarsk)
  • 200 ml. vand
  • 2 agurker
  • 2-3 spiseskefulde fint hakket frisk dild
  • 60 gr. hakkede valnødder (kan udelades)
  • salt
  • ca. 1 spiseskefuld eddike
  • ca. 2 spiseskefulde solsikkeolie (kan erstattes med jomfru olivenolie)
  • 1-2 fed frisk presset hvidløg (kan udelades)
  • 1 bouillonterning (kan udelades)

Tilberedning:

Opløs eventuelt bouillonterningen i kogende vand og stil til taratorafkøling.

Vask agurkerne og skræl dem. (Danske agurkers skræl er meget bitter) Hak agurkerne fint. (Bevarer smagen bedre end revne agurker).

Bland afkølet suppe/ koldt vand med yoghurten og bland agurk, hvidløg, valnødder og dild i. Smag til med lidt salt, eddike, olie.

En herligt læskende suppe på en varm dag! God appetit.