Snezhanka Salata – youghurt med agurk

Snezhanka Salata – Салата Снежанка. Kaldes sommetider for mælkesalat – ‘Mlechna salad (Млечна Салата)

Snezhanka betyder Snehvide på bulgarsk. De fleste kender denne salat fra Grækenland, under navnet tzatziki. Den laves både på syltede agurker og friske agurker. Det er ikke alle steder i Bulgarien der er hvidløg i, så husk at spørge…

Ingredienser:

  • 1 liter yoghurt
  • 2 friske skrællede og fintsnittede agurker
  • eller ½ kg. syltede agurker
  • 1-2 spiseskefulde olie
  • 1 spiseskefuld eddike eller friskpresset citronsaft
  • 2-3 spiseskefulde hakket frisk dild
  • 2-3 fed hvidløg
  • salt
  • Eventuelt 60 gr. hakkede valnøddekerner
  • sorte oliven til pynt

Tilberedning:

Stil yoghurten til afdrypning i dog tid et køligt sted. Hvis du kan få den fede græske yoghurt kan du nøjes med den halve mængde og behøver ikke at dryppe den af.

Skræl agurkerne og hak dem fint. Salt de hakkede friske agurker og stil dem ligeledes til afdrypning et køligt sted.  Hvis du bruger syltede agurker skal de ikke saltes, bare dryppe af.

Bland alle ingredienserne undtagen de hakkede nødder som strøs henover. God appetit!

Tip: Smager rigtigt godt til vinbladsdolmere