Orlovo Oko – Ørnens Øje

Orlovo Oko (Eagle’s Eye) er en udsigtsplatform bygget 1563 m over havets overflade, ved siden af ​​St Ilia-toppen tæt på landsbyen Yagodina og den berømte Yagodinska-hule. Det er en stålkonstruktion, bygget 670 meter over den maleriske Buynovsko-kløft med den snoede flod og en vej, der løber langs den.

Ørnens Øje kan nås til fods, med jeeps eller mountainbikes. Sporet begynder i udkanten af ​​landsbyen Yagodina i retning af Trigrad og følger bjergkanten. Det storslåede udsigtspunkt giver en fantastisk udsigt over slugten og de nærliggende landsbyer, såvel som de bulgarske og græske bjerge og toppe. Du kan være heldig at få øje på en gylden ørn eller vilde geder, der er blandt de mest attraktive indbyggere i denne del af Rodopi-bjergene.

Det anbefales at bære solbriller og kasket. Bør kun besøges i solskin. Hvis det regner bliver vejen derop ufarbar og man risikerer at blive ramt af lyn.

Orlovo Oko ligger omkring en times kørsel fra Chepelare. Besøget kan nemt kombineres med besøg i Trigrad Kløften, hulen Devil’s Throat og drypstenshulen ved Yagodina. Måske der også kan blive tid til at se nærmere på de maleriske landsbyer Yagodina og Trigrad.

Se fotos på facebook