Kavarma

kavarma

En meget traditionel, nok én af de kendteste! Laves på både svinekød og kylling. Fås overalt i forskellige versioner hvoraf vi bringer et par eksempler.

Portionsanrettes tit i små ildfaste keramikpotter (gyuveche) med låg.

Version 1

Ingredienser (4-5 portioner)

  • 3/4 kg. skinkesmåkød i tern
  • 100 gr. svinefedt (kan erstattes med olie)
  • 4-5 porrer i skiver
  • 1 spiseskefuld tomatkoncentrat
  • 1 teskefuld hele sorte peberkorn
  • 1 teskefuld røde peberkorn (fås i specialforretninger)
  • Salt
  • 1 lille glas vand
  • 1 lille glas vin
  • 1 hakket løg
  • 1 lille grøn chili per person (kan udelades)
  • Friskhakket persille

Tilberedning

Steg skinketernene i svinefedtet  i en gryde til de er brunede på alle sider. Tag dem op. Kavarma

Steg de fintskårne porrer i det samme fedtstof. Tilsæt salt, tomatkoncentrat, sort og rød peber. Rør rundt. Tilsæt vand og vin og put kødet tilbage i gryden. Kog til kødet er mørt.

Serveres drysset med lidt hakket løg, persilledrys og en lille grøn chili som pynt.

Serveres med enten kogt ris, kartoffelmos eller pommes frites. Nyd et glas bulgarsk rødvin til.

God appetit!


Version 2

Ingredienser (4-6 portioner)

  • 3/4 kg, svinekød i tern
  • 2 løg i tynde skiver
  • 1-2 gulerødder i tern eller skiver
  • 1 skive selleri i tern (kan udelades)
  • 5-6 porrer i skiver
  • 5-6 champignon (kan udelades)
  • Olie
  • 1 spiseskefuld tomatkoncentrat
  • 1 teskefuld sorte peberkorn
  • 1 teskefuld røde peberkorn (fås i specialforretninger)
  • Salt
  • 1 glas varmt vand
  • 2-3 små grønne chilier (kan udelades)
  • 1 lille glas (hvid)vin
  • 1 fed presset hvidløg (kan udelades)
  • 2-3 laurbærblade

Tilberedning

Brun kødet sammen med løg, gulerødder og selleri i en gryde. Tilsæt porrer, tomatkoncentrat, salt, sort og rød peber samt et glas varmt vand. Lad blandingen simre 15-20 minutter. Tilsæt laurbærblade og vin og chilierne. Lad det simre til kødet er meget mørt.

Serveres med enten kogt ris, kartoffelmos eller pommes frites. Nyd et glad bulgarsk rødvin til.

God appetit!

Tip1: Kan tilsættes 1-2 piskede æg for at jævne sovsen

Tip 2: Prøv at tilsætte lidt frisk citronsaft


Version 3

En lille hurtig hverdagsret til 1-2 personer

Ingredienser (1 portion)

  • 150 gr. hakket kød
  • 2-3 skefulde olie
  • 1 lille tomat i tern
  • 2 porrer i tynde ringe
  • 1 lille grøn chilli
  • 1 ml. hvidvin
  • En lille smule vand
  • Rød peber i korn
  • Salt

Tilberedning

Brun det hakkede kød i olien. Tilsæt de tynde porreringe. Når porrerne er kogte tilsættes tomat, rød og sort peber og vinen. Tilsæt en smule vand og lad det simre i 10-12 minutter.

Serveres varmt! Serveres med enten kogt ris, kartoffelmos eller pommes frites. Nyd et glas bulgarsk rødvin til.

God appetit!