Kål Salat – салата зеле и моркови

zele_i_morkovi

Bulgarerne elsker deres salater – året rundt. Kål salat er en kaloriefattig men meget mættende salat der serveres som forret med Rakia eller Mastika til. Og nej – det er ikke coleslaw 😉

Ingredienser: (til 4-5 bulgarere – måske 10 danskere?)

  • Et hvidkålshoved (evt. spidskål)
  • 2-3 revne gulerødder
  • eventuelt 2-3 tomater (kan udelades)
  • Saften fra ½-1 citron
  • Salt
  • 2 spiseskefulde olie

Tilberedning:

Snit hvidkålen fint. Bland med salt og citronsaft.

Vigtigt: Brug hænderne og ‘knus’ den snittede kål, det giver den snittede kål en nøddeagtig smag.

Hæld olien over og lad det trække mens du hakker tomaterne fint og river gulerødderne. Bland tomater og/eller gulerødder i salaten.

God appetit.