Europæisk Kulturhovedstad 2019

Den 5. september 2014 blev Plovdiv valgt som Europæisk Kulturhovedstad 2019.

Plovdiv (Пловдив) er den anden største by i Bulgarien næst efter hovedstaden Sofia. Byen ligger ved floden Maritsa, cirka 130 km øst for Sofia, på den frugtbare thrakiske slette.

Plovdiv er kendt som vært for kulturelle begivenheder såsom den internationale handelsmesse Plovdiv, internationale teaterfestivaler  og TV festivaler.

Plovdiv er den ældste kontinuerligt beboede by i Europa og samtidigt i top ti over de ældste stadigt beboede byer i verden. Der er mange ruiner fra antikken, såsom det gamle romerske teater, romerske Odeon, en romerske akvædukt, et romersk stadion, det arkæologiske kompleks Eirene, og mange andre.

Læs også: Plovdivs historie strækker 8.000 år tilbage

Den ældste amerikanske uddannelsesinstitution uden for USA blev grundlagt i Plovdiv i 1860. Den blev dog senere flyttet til Sofia, hvor den stadig eksisterer,  i dag som American College of Sofia.

Plovdiv har, i løbet af sin rige og turbulente historie, altid betaget både indbyggerne og de besøgende, med sin skønhed og kultur. ​​Plovdivs identitet  er modelleret af de mange kulturer, der har levet i byen.

Ord alene kan ikke helt beskrive hvad denne evige by er.

Byen skal opleves!