Creme Caramel – Крем Карамел

creme_caramel

De fleste kender sikkert denne dessert fra Frankrig. Men den er også meget almindelig i Bulgarien. Og så er den meget simpel at lave…

Ingredienser

  • 1 liter (sød)mælk
  • 8 æg
  • 10 spiseskefulde sukker
  • Vanilje
  • Kanel
  • Evt. lidt reven citronskal, hvis man kan finde en økologisk citron (kan udelades)
  • Lidt flødeskum (kan udelades)

Tilberedning

Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt 6 spiseskefulde sukker, vanille, kanel og citronskal. Smag til med lidt mere sukker, hvis du synes. Smelt resten af sukkeret forsigtigt uden at brænde det på. Fordel det smeltede sukker i 8-12 små ildfaste skåle eller kopper. Drej skålene eller kopperne til det smeltede sukker dækker bunden. Hæld forsigtigt ægge-mælkeblandingen i. Placer skålene i en bradepande med 2-3 cm. vand i. Bag 30-40 minutter ved 125-150 gr. C i en forvarmet ovn.  Afkøl. Løsn forsigtigt cremen og vend ud på en dessert tallerken. Server evt. med lidt kold flødeskum på toppen. Smager pragtfuld til espresso kaffe og en Slantchev Brjag (Sunny Beach) eller Pliska Konjak.

God appetit!