Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/chepelare.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/chepelare.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Bulgarsk spiritus og andre drikke

Rakia

Rakia

Rakia

Bulgarerne producerer en glimrende brændevin lavet på vindruer. Den bulgarske pendant til den italienske grappa, kaldes rakia.

Der findes et utal af forskellige rakia’er.

Mastika

En anden meget traditionel bulkgrask producret spiritus er en anis-drik der mindre om den græske Ouzo, den tyrkiske raki og den franske pastis.

Konjak

Der produceres selvfølgelig ogslå brandy eller konjak. De kendteste er produceret i området ved Sunny Beach (Schlanchev Brjag) og Pomorie. De billige kan bestemt drikkes, men det anefales at forsøge at finde de lagrede, som er af en helt andet kvalitet.

Vodka, Whisky, Rum og Gin produceres også lokalt

Køb trygt den lokale spiritus. Den koster en brøkdel af den importerede og man kan stort set ikke smage forskel i en mixet drink alligevel.

NB: Importeret spiritus er næsten lige så dyrt som herhjemme.

Bulgaria-Rakia

Vand (Voda)

Bulgarien er fyldt med mineralske kilder, så selvfølgelig kan man købe kildevand på flaske. Det smager ganske udmærket.

Coca-cola, Sprite og Fanta

Kan man få alle vegne!

Kaffe (Kafe)

Man får udmærket stærk kaffe, specielt hvis man beder om espresso. De fleste bruger rigtigt italiensk espresso kaffe.

Te (Chai)

Der produceres store mængder af krydderurter, hvoraf mange bruges til til forskellige urte-teer. Der findes opskrifter på urtete til enhver situation, opkvikkende, beroligende, smertestillende og så videre. Der passes på familiens opskrifter, der går i arv. Disse opskrifter varierer fra egn til egn.

Jeg fik engang en te der skulle hjælpe på forkølelse – og den hjalp faktisk.

Be the first to comment on "Bulgarsk spiritus og andre drikke"

Efterlad en kommentar